Egy igazi kalóriabomba rengeteg csokival, tejszínnel és lekvárral:) És végre egy torta, ami külsőre is vállalható és isteni finom is:) Kezdek belejönni:)
A hozzávalók: 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 9 dkg keményítő, 35 dkg étcsoki, 25 dkg gyümölcscukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl tejszín, 8 dkg mogyoró, 5 tojás, 3 tojássárgája, sárgabaracklekvár, 5 dkg vaj
15 dkg csokit, 5 dkg vajat és a vaníliás cukrot gőz fölött megolvasztom. Közben a tojásokat a cukorral habosra verem. Belekeverem a csokit, a lisztet, a keményítőt és a darált mogyorót. A tésztát egy kerek tortaformába teszem és kb 50 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tejszínben kevergetve gőz fölött felolvasztom a maradék csokit, gyönyörű állagú krém lesz. És mivel valódi tejszínből csináltam elég édes, tehát nem kell hozzá cukor:) A lájt meg csökkentett zsírtartalmú habtejszínnek nevezett baromságokat felejtsétek el!:)
A kihűlt tortalapot félbevágom és rásimítok egy kis sárgabaracklekvárt. Nem mértem ki hogy mennyit, bőven fedje a tésztát. Érdemes egy kicsit hígabb lekvárt választani nem valami kemény, kenhetetlen dzsemet. Én egy tavaly készített lekvárt vettem le a polcról, amiben nem igazán törtem össze a barackot.
Majd jöhet rá a csokikrém egyharmada, ráteszem a másik lapot arra rásimítom a krém kétharmadát. A tetejét megszórtam egy kis díszítő cukorral, hogy szép színes legyen:) Egy éjszaka alatt szépen megszilárdul a hűtőben.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.