Múlt héten vettem egy fél pulykám, természetesen volt melle is. Szép két és fél kilós:) Nagy része persze a fagyasztóban végezte, de a héten többször is sütöttem ebédre különféle pácokkal:) Kettőt el is mondok:)
Így nézett ki eredeti állapotban:
persze bár én remekül tudok mindenféle állatot szétbontani, olyan szép vékonyra nem tudom felszeletelni, mint a piacon kapható. De erről legalább biztosan tudom, hogy aznap reggel még élt, amikor délután elhoztam a hulláját:) és nem embertelen körülmények között tartották.
Zöldfűszeres pác: 1 dl olívaolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, friss majoranna, friss rozmaring, friss petrezselyem. Előző este a fűszereket felaprítom, elkeverem az olajjal, sózom, borsozom és éjjel állni hagyom. Nem kell hűtőbe tenni. Másnap szépen bekenem vele a husit és egy serpenyőben kisütöm.
Köményes - mustáros pác: 1 dl mogyoróolaj, 1 evőkanál mustár, bors, őrölt kömény, só A hozzávalókat összekeverem és ráteszem a húsra, éjjelre mehet a hűtőbe. Másnap kisütöm ebédre:)
A köretek lehetnek változatosak az egyik kedvencem a paprikás-gomolyás kuszkusz. Egy fél piros kápia paprikát felkockázom és kis olajban átsütöm. Utána hozzáadom a kuszkuszt, felöntöm vízzel, sózom és 3 percig főzöm. Leveszem a tűzről és hagyom had duzzadjon meg:) A tányérra teszem és megszórom friss tehéngomolyával.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.