Hozzávalók: 2 szelet borjúcomb, olaj a sütéshez, 4 gerezd fokhagyma, egy csokor spenót, 20 dkg bulgur, 1 dl tejszín, só, bors.
A combokat kicsit kiklopfoltam, majd borsoztam és 5-5 percig sütöttem mindkét oldalát. Én ehhez a művelethez tegnapról maradt mangalicazsírt használtam (szalonnát sütöttem vacsorára), de lehet bármilyen olajat használni. S akkor meg is kell sózni a húst egy kicsit.
A szósz: az erkélyen szedtem egy kis spenótot, a fokhagymákat pedig nagyobb szeletekre vágtam. Egy tepsiben vajon megpároltam őket, majd hozzáadtam a tejszín felét. Kicsit összesütöttem és már kész is:)
A bulgur: egy kicsit kevesebb vízzel tettem fel főni, mint általában, s amikor már a víz elfőtt róla, akkor ráöntöttem a tejszín másik felét és azzal főztem készre. Dobtam egy kis parmezánt is rá.
Elsőre bonyolultabbnak tűnik, de egy szép, ízletes, pofonegyszerű vasárnapi ebéd:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.