Múltkor a csarnokban láttam perui lilaburgonyát, gyorsan vettem:) Régebben rendszeresen volt lilakrumpli (meg egyéb különlegességek árusa) a Fehérvári úti piacon, de mostanában már nem láttam:( Pedig nagyon jó finomságokat lehet készíteni ezekből. Bővebb infó: lilaburgonya.hu Ennek a fajtának kicsit gesztenyés íze van, és nem fő szét. És viszonylag kisméretű, hengeralakú.
Hozzávalók: 50 dkg lila burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, kókuszolaj, fodros kocka tészta:)
A hagymát apróra vágom és egy kis kókuszolajban megpirítom. Rászórok pirospaprikát összekeverem, majd egyből beleteszem a karikákra vágott krumplit. Nagyon rövid ideig sütöm, majd felöntöm vízzel, éppen hogy ellepje.
Negyed óráig párolom, közben kifőzöm a tésztát is. Ez most medvehagymás, teljes kiőrlésű volt. A krumplit ha kész nem töröm össze, hanem így adom a tésztához, szépen összekeverem. És már kész is:) Ha épp olyanom van, akkor egy kis tejfölt is szoktam hozzá tenni. Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.