gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. január 05. 20:00 - beloke

Cukkinis-csirkemelles rizottó - ebéd félóra alatt:)

Többen kérdezték már, hogy hogy csinálom, hogy mindennap főzök valamit:) Főleg reggel. Pedig pofonegyszerű. Egy csomó kaja elkészíthető max félóra alatt, sőt ezt a félórát sem kell ott állni felette. Ráadásul tökéletesen egészséges, illik mindenféle diétába.

Ma rizottót készítettem.

A hozzávalók 2 személyre: 40 dkg csirkemellfilé, 1 cukkini, 20 dkg barna rizs, 2 gerezd fokhagyma, só, lestyán, kókuszolaj.

Először felteszem a barna rizst főni, mert az legalább fél óra:) Közben felszeletelem a csirkemellet, cukkinit és kókuszolajban felteszem sülni.  Megsózta és szórtam rá egy kis lestyánt. Ebbe most került két szál újhagyma is, ami megmaradt hétvégéről és már kezdett fonnyadni:) Először kicsit átsütöm nagy lángon,utána lejjebb veszem, lefedem és elmegyek fogat mosni meg felöltözni:)

wp_20150105_10_03_01_pro.jpg

10 perc elteltével leveszem a fedőt és addig sütöm, amíg eltűnik a leve. Közben a rizs is elkészül, összekeverem a kettőt és már kész is az ebéd, lehet dobozolni!:) Laktató, finom:)

wp_20150105_10_47_47_pro.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr587045173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása