Nézzünk ismét egy klasszikust!:)
Hozzávalók: 2-2 csirke alsó és felsőcomb, 1 kis fej vöröshagyma, 1 paprika, fűszerpaprika, tejföl, só, bors.
A hagymát apróra vágom és olivaolajon megüvegesítem. Hozzáadom a fűszerpaprikát, elkeverem és gyorsan mellédobom a combokat. Átforgatom és felöntöm 1 dl vizzel, sózom, borsozom. A paprika zsírban oldódik, tehát fontos, hogy még a vizezés előtt tegyük a kajához, de ne süssük így sokáig mert megég:) Mellédobok pár karika paprikát, akár enyhén csípőset, ha van otthon. Fedő alatt párolom 20 percig, majd addig sütöm, amig szépen elfő a leve nagy része. Ezután hozzákeverek pár evőkanál tejfölt. Persze sokan liszttel keverik el a tejfölt, és hát a habarás azzal habarás, de én nekem jobban ízlik simán tejföllel:) A szaftot inkább elfőzöm, minthogy sűritsem:)
Ha nagyobb adagot csinálok, akkor a tejföllel való habarás előtt kiveszem a husikat, beleteszem a tejfölt a szaftba, jól elkeverem, majd visszateszem a húsokat és összeforralom.
Ezt most bulgurral tálaltam, de lehet nokedlivel, tésztával vagy rizssel is.
Jó étvágyat!:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
2015.01.08. 23:40:38
beloke 2015.01.09. 14:19:19