gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 28. 19:34 - beloke

Mokkatorta

Egy kisméretű, egyszerű, gyors torta estére stresszoldásnak.:) A sütésnek nyugtató hatása van rám. Bár nem a legszebben sikerült, de finom:) Az ilyeneket én reggelinek szoktam enni a kávé mellé.

WP_20140728_007.jpg

A hozzávalók: 70 g teljes kiörlésű liszt, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 evőkanál kakaópor, fél csomag sütőpor, 3 tojás, 80 g gyümölcscukor. A krémhez: 1 natúr joghurt, 2 tömlő tejszínes krémsajt, 50 g csoki, egy kis kávé, cukor ízlés szerint.

WP_20140728_004.jpg

A tojásokból és a cukorból piskótatésztának megfelelő anyagot csinálok, felverem a mixerrel. Ez kb 10 perc, majd hozzászitálom a lisztes keveréket (lisztek, kakaó, sütőpor) és egy kanállal összekeverem. Mehet egy kisebb tortaformába, 20 perc sütés után készül el.

Közben kikeverem a krémet: a sajtot, a joghurtot összekeverem a cukorral. Gőz fölött megolvasztom a csoki egy kis kávéval, majd hozzákeverem a sajthoz.

A kihűlt tortalapot félbevágom, megkenem a krémmel, ráteszem a tetejét és kívülről is bekenem. Nem egy cukrászati remekmű, de gyorsan megvan, finom és kávé mellé tökéletes:) Talán az a baj, hogy kicsit híg lett, így nem tudtam szépen bekenni. Legközelebb több sajtot és kevesebb joghurtot teszek hozzá:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr776554817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása