gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. március 03. 17:56 - beloke

Majonéz és remoulade mártás

wp_20150303_17_13_30_pro.jpg

Volt még itthon egy kis maradék pulykasült (ezt a receptet majd holnap:) és a tegnapi baguetteből is volt még, tehát pulykasültes-remoulade-s szendvics volt a vacsora:)

A mártáshoz először elkészítjük a majonézt:

1 tojássárgáját, 1 teáskanál fehérborecetet, 1 evőkanál mustárt, pár csepp citromlét beleteszek egy tálba, majd a mixer egyik karjával keverve csak szépen hozzácsorgatok lassan 1 dl földimogyoróolajt. Pár perc alatt kész is az isteni majonéz:)  nekem földimogyoróolajjal ízlik legjobban, de természetesen akár sima napraforgóolajjal is készíthető. Én ki szoktam venni előtte egy félórával a tojást és a mustárt, hogy ne legyenek nagyon hidegek.

Majd jöhet a remoulade:) Ez tulajdonképpen a majonézhez adott apróra vágott savanyúuborka, olajbogyó, só, bors és friss zöldfűszerek apróra vágva. Nem kell nagy mennyiség, én egy kis ubit és két bogyót raktam bele:) A friss fűszer medvehagyma, snidling és tárkony volt. Szoktak bele rakni egy kis szardellát is, nekem az most nem volt otthon.

Pár napig eláll a majonéz a hűtőben.

A szendvicshez a tegnapi módon megsütöttem a pirítóst, majd vékony cheddar szeleteket raktam rá, rászórtam a felkockázott pulykahusit és leöntöttem a mártással.

Jó étvágyat!:)

wp_20150303_17_25_37_pro.jpgwp_20150303_17_26_12_pro.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr887238013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása