Volt még itthon egy kis maradék pulykasült (ezt a receptet majd holnap:) és a tegnapi baguetteből is volt még, tehát pulykasültes-remoulade-s szendvics volt a vacsora:)
A mártáshoz először elkészítjük a majonézt:
1 tojássárgáját, 1 teáskanál fehérborecetet, 1 evőkanál mustárt, pár csepp citromlét beleteszek egy tálba, majd a mixer egyik karjával keverve csak szépen hozzácsorgatok lassan 1 dl földimogyoróolajt. Pár perc alatt kész is az isteni majonéz:) nekem földimogyoróolajjal ízlik legjobban, de természetesen akár sima napraforgóolajjal is készíthető. Én ki szoktam venni előtte egy félórával a tojást és a mustárt, hogy ne legyenek nagyon hidegek.
Majd jöhet a remoulade:) Ez tulajdonképpen a majonézhez adott apróra vágott savanyúuborka, olajbogyó, só, bors és friss zöldfűszerek apróra vágva. Nem kell nagy mennyiség, én egy kis ubit és két bogyót raktam bele:) A friss fűszer medvehagyma, snidling és tárkony volt. Szoktak bele rakni egy kis szardellát is, nekem az most nem volt otthon.
Pár napig eláll a majonéz a hűtőben.
A szendvicshez a tegnapi módon megsütöttem a pirítóst, majd vékony cheddar szeleteket raktam rá, rászórtam a felkockázott pulykahusit és leöntöttem a mártással.
Jó étvágyat!:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.