gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 01. 14:16 - beloke

Húsgolyók rozmaringos krumplipürével

Hozzávalók: 30 dkg sertés darálthús, 1 répa, 1 fej lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, friss rozmaring

A krumplipüréhez: 4 nagyobb krumpli, 2 gerezd fokhagyma, friss rozmaring és dióolaj.

a parikat végülis nem használtam fel, a tepsibe tettem volna a golyók mellé, csak egy telefonbeszélgetés miatt elmaradt:)

WP_20140701_001.jpg

A darálthúst beteszem egy tálba, ráreszelem a sajtreszelővel a hagymát, a fokit és a répát. Ez a leghosszadalmasabb művelet:) Beleteszem az összetördelt rozmaringot és ízlés szerint sót majd összegyúrom.

WP_20140701_002.jpg

Kisméretű golyókat formálok belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A sütőpapír azért kell, hogy ne égjen rá a tepsire a husi, nincsen hozzá semmi zsiradék:) A parikat kb negyed óra után félbevágva a golyók közé lehet tenni.

WP_20140701_003.jpg

Nagyjából fél óra alatt sül meg. A püréhez felteszem a felkockázott krumplit főni. Az apróra vágott fokhagymát a rozmaringgal a dióolajban megpirítom.

WP_20140701_005.jpg

Ezt adom hozzá a krumplihoz és csinálok belőle pürét. Nem mixerrel, hanem csak nyomóval átnyomkodom és összekeverem.

Jó étvágyat:) Ma sárgamuskotállyal kísértem:)

WP_20140701_006.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr896463867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása