gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 29. 20:50 - beloke

Ropogósra sült csülök

WP_20140729_006.jpg

Egy ismerősöm panaszkodott, hogy kevés a disznó a receptjeim között. Hát íme:))

Hozzávalók:

1,5 kg-os nyers csülök, 1 kg krumpli, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 friss babérlevél, borókabogyó, só, bors, néhány friss rozmaringág, kókuszolaj

A csülköt felteszem bőséges vízben főni két órára a babérlevéllel, borókabogyóval, fokival, sóval, borssal.

WP_20140729_002 (2).jpg

A krumplit meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a hagymákat felkarikázom és egy tepsi aljára fektetem. Öntök alá egy kis vizet, sózom, közé teszem a rozmaringot. A csülköt középre fektetem és  beteszem egy órára az előmelegített sütőbe. Félidőben megfordítom, kicsit olajjal meg a pecsenyelével meglocsolgatom.

WP_20140729_004.jpg

Ez két személyre biztosan elég:) De háromra is.

Jó étvágyat:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr386557797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása