gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 30. 13:17 - beloke

Lecsó

Egy könnyed kis ebéd:) Bár lecsót ritkán készítek, mert a sült tojásos paprikát sokkal jobban szeretem, sokszor, ha kitalálom, hogy lecsót csinálok, akkor is csak paprika lesz belőle:)

WP_20140830_005.jpg

A hozzávalók:

1 fej lilahagyma, 2 kisebb paradicsom, 3 paprika, 2 tojás, 1 kis libazsír, paradicsomszósz

WP_20140830_001.jpg

Az erőspaprikából csak pár szeletet tettem bele, hogy kicsit csípjen:) Azt is inkább a végén:) Ez olyan másfél adag egyébként, direkt így tervezve, mert este még a frissen leölt és hazahozott pulykám májához is kell egy kicsi:) De személyenként mondjuk 1 közepes paradicsom, 2 nagyobb paprika, egy kis fej hagyma és 1 tojás kell. Főleg, ha kenyeret is eszel hozzá:)

Először a libazsíron megüvegesítem a felszeletelt hagymát, majd ráöntök egy kis paradicsomszószt és ráteszem a paradicsomot. Miután összeesett ráteszem a paprikát és addig sütöm, amíg meg nem puhul. Utána jöhet rá a kicsit felvert tojás és még egy percig lehet sütni. És kész is:) Jó étvágyat!:)

WP_20140830_002.jpgWP_20140830_003.jpgWP_20140830_004.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr436650113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása