gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 13. 14:48 - beloke

Körtés-mandulás torta

WP_20140713_001.jpg

Először elkészítem az omlós tésztát: 30 dkg teljes kiörlésű liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg szőlőcukor, 1 tojás. A hideg vajat és a lisztet összedolgozom, majd hozzáadom a cukrot és a tojást, tésztát gyúrok belőle, majd beteszem a hűtőbe minimum 1 órára.

WP_20140712_008.jpg

WP_20140712_011.jpg

1 óra elteltével a tésztát kinyújtom és egy sütőpapírral bélelt tortaformába teszem, legyen szép nagy pereme is. 

3 db körtét meghámozok, vékony szeletekre vágok, majd hozzáadok barna cukrot, mézessüti fűszerkeveréket és állni hagyom, amíg kisül a tészta (20-25 perc). S elkészítek még egy tésztát: 5 dkg őrölt mandula, 5dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg zabpehely. A kisült tésztára ráterítem a körtéket, majd a másodikként elkészített tésztát rásimítom (nem nyújtom ki deszkán,hanem több részletben a tenyereim között lapítom ki) és mehet vissza a sütőbe negyed órára.

WP_20140712_021.jpgWP_20140712_023.jpg

Ha kisült a tetejét megszórom szeletelt mandulával. Hát igen, a telefonom fényképezője elég rossz már sötétben...:(

WP_20140712_026.jpg

Tejes kávéval, kakaóval nagyon finom:) Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr376504971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása