gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 17. 18:21 - beloke

Kéksajtfelfújt

WP_20140815_007.jpg

A hozzávalók: 10 dkg kéksajt, 4 tojás, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tej, szerecsendió

A vajat megolvasztom, majd hozzákeverem a lisztet és egy kis őrölt szerecsendiót, felöntöm a tejjel és addig kevergetem, amíg besűrűsödik. Ezután egyesével hozzákeverem a tojássárgákat.

WP_20140815_005.jpg

Ezután hozzáadom az összemorzsolt kéksajtot is, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Az egészet egy jénaiba öntöm (elméletileg vannak remek kerámia felfújt formák, csak amúgy elég drágák, ebben is remekül megsül:) Illetve azért érdemes egyszemélyes edénykébe tenni, mert ez kanalazással/villával lehet szépen elfogyasztani, tányérra szedni nem lehet.

WP_20140815_006.jpg

Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt sül meg (nem kell légkeverés!) És közben ne nyitogassuk az ajtót mert összeesik:)

Egy könnyed vacsorának remek:) és persze lehet tányérra is szedni, csak akkor ilyen csúf lesz: (ez már a maradék egy kis friss parival másnap is isteni volt:)

WP_20140815_009.jpg

Címkék: felfújt kéksajt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr856611463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása