gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 02. 15:37 - beloke

Rókagombapörkölt parmezános rizzsel

A hozzávalók: 30 dkg rókagomba, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél pohár tejföl, pirospaprika, olívaolaj.

A hagymát és fokhagymát apróra vágom és megpirítom, majd hozzáadom a pirospaprikát. És kipróbáltam a szép új kerámiaserpenyőm:)

WP_20140702_003.jpg

Majd beleteszem a felszeletelt gombákat, aláöntök egy kis fizet. Öt percig főzöm és beleteszem a fűszerkertemben szedett és felaprított metélőhagymát és turbolyát:)

WP_20140702_004.jpg

További 5 perc után már szépen elfőtt a leve, mehet hozzá a tejföl. Én egy fél dobozzal raktam hozzá, mert annyi volt itthon, de nyugodtan mehet több is, ha valaki szereti:)

WP_20140702_007.jpg

A rizst pedig normál módon vízben megfőzöm, amikor kész hozzádobok egy marék parmezánt.

Jó étvágyat:)

WP_20140702_008.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr606467611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása